Schuimbeton

Schuimbeton is een multifunctioneel materiaal die voor vele diverse toepassingen te gebruiken is. Door gebruik van schuimbeton te maken kunt u zowel energie als kosten besparen tijdens de werkzaamheden. Je kunt schuimbeton gebruiken voor isolatie, renovatie, thermovloer, fundering, opvulling of als werkvloer. Omdat het beton voornamelijk uit lucht en milieuvriendelijke cement vervangers bestaat, is het ook nog milieuvriendelijk. Daarnaast vlakt het zichzelf uit, hoeft het niet speciaal afgewerkt te worden, is het vorst bestendig en binnen 48 uur te belopen.

Zoals gezegd kun je schuimbeton ook gebruiken voor het opvullen van loze ruimtes, leidingen of het opvullen van een kadewand. Het kan zelfs gebruikt worden als fundering of als werkvloer gegoten worden. Zowel voor woningen als in de industrie is er bijna geen isolatiemateriaal met dezelfde eigenschappen.

Door de samenstelling van het schuimbeton deels aan te passen, krijgt het ook een beter isolerend effect. Hierdoor kun je bijvoorbeeld kruipruimtes opvullen met isolerend beton of een isolerende vloer aanleggen met vloerverwarming. Deze vloer wordt gelegd met vloerverwarming en een afwerkvloer. Door de vloerverwarming in het schuimbeton te plaatsen heb je geen last van tocht of kieren uit de kruipruimten. Dit kan wel tot 20% stookkosten besparen!

Het volumieke gewicht ligt tussen de types 450 en 1800 kg per kubieke meter. De hoeveelheid schuim in de samenstelling bepaald de dichtheid en dus het gewicht. Door gebruik te maken van schuimbeton kun je het voor diverse mogelijkheden gebruiken, is het duurzaam, waterdicht, brandbestendig en milieuvriendelijk. Voor meer informatie kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. 

Hoenderkamp 27
7812 VZ Emmen